طرز تهیه آش گوجه فرنگی ساده و خوشمزه

آش گوجه فرنگی یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که با طعم ترش و ملس خود، هم در فصل سرد و هم در فصل گرم سال بسیار لذت بخش است. این آش علاوه بر طعم دلپذیر، سرشار از فیبر و مواد مغذی است و برای سلامتی بدن بسیار مفید است. در این مقاله، قصد داریم طرز تهیه آش گوجه فرنگی را به ساده ترین روش ممکن به شما آموزش دهیم تا بتوانید این غذای خوشمزه را در منزل خود تهیه کنید.

مواد لازم:

  • لوبیا چیتی: 2 پیمانه (از شب قبل خیس کرده)
  • برنج: 1 پیمانه (نیم ساعت قبل از پخت خیس کرده)
  • پیاز: 2 عدد متوسط (نگینی خرد شده)
  • گوجه فرنگی: 5 عدد متوسط (رنده شده)
  • سبزی آش: 1 کیلوگرم (شامل تره، جعفری، اسفناج، شوید و گشنیز)
  • روغن: به مقدار لازم
  • زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • آبغوره: به مقدار دلخواه
  • نعناع خشک: برای تزیین

طرز تهیه:

  1. آماده سازی حبوبات: لوبیا چیتی و برنج را از شب قبل در آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس لوبیا را در قابلمه ای جداگانه بپزید تا کاملا نرم شود.
  2. تفت دادن پیاز: پیاز نگینی شده را در روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سپس زردچوبه را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
  3. اضافه کردن گوجه فرنگی: گوجه فرنگی رنده شده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا آب آن کشیده شود و رب گوجه غلیظی حاصل شود.
  4. پخت آش: لوبیای پخته شده را به همراه برنج خیس خورده به مخلوط پیاز و گوجه اضافه کنید. سپس آب جوش را به قدری به قابلمه اضافه کنید که روی مواد را بگیرد. اجازه دهید آش با حرارت ملایم به مدت یک ساعت بجوشد تا جا بیفتد.
  5. اضافه کردن سبزی: سبزی آش را خرد کرده و به همراه نمک و فلفل به آش اضافه کنید. اجازه دهید آش به مدت 15 دقیقه دیگر بپزد تا سبزی ها کاملا پخته شوند.
  6. طعم دار کردن آش: در انتها، آبغوره را به مقدار دلخواه به آش اضافه کنید تا طعم ترش و ملس پیدا کند. سپس آش را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود.
  7. تزیین و سرو: آش گوجه فرنگی را در ظرف مورد نظر ریخته و با نعناع خشک تزیین کنید. این آش را می توانید به همراه پیاز داغ و کشک سرو کنید.

نکات مهم:

  • برای تهیه آش گوجه فرنگی می توانید از انواع لوبیا مانند لوبیا چشم بلبلی یا لوبیا قرمز نیز استفاده کنید.
  • اگر تمایل دارید آش شما غلیظ تر باشد، می توانید مقداری آرد برنج را در آب سرد حل کرده و به آش اضافه کنید.
  • برای طعم دار کردن آش می توانید از ادویه های دیگری مانند دارچین، زیره و زنجبیل نیز استفاده کنید.
  • اگر از سبزی خشک استفاده می کنید، بهتر است آن را از قبل در آب خیس کنید تا نرم شود.
  • آش گوجه فرنگی را می توانید به صورت سرد یا گرم میل کنید.

سخن آخر:

آش گوجه فرنگی یکی از غذاهای ساده و خوشمزه ای است که می توانید در منزل خود تهیه کنید. با کمی حوصله و رعایت نکات گفته شده، می توانید یک آش گوجه فرنگی خوش طعم و مقوی درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

نوش جان!

توجه: این مقاله صرفا به منظور ارائه اطلاعات عمومی در مورد طرز تهیه آش گوجه فرنگی تهیه شده است و جایگزین توصیه های پزشکی یا متخصصان تغذیه نمی باشد. در صورت داشتن هر گونه سوال یا مشکل، با پزشک خود مشورت کنید.